Jakuzi Nasıl Çalışır ve Kullanılır?

jakuzi nasıl çalışır ve kullanılır

Jakuzi, suyu emip jetler aracılığıyla geri püskürten pompalar aracılığıyla çalışır. İstenilen sıcaklıkta su jakuziye doldurulduktan sonra masaj jetleri çalıştırılır, kullanım son bulduğunda jakuzideki mevcut su tahliye edilir. Spa jakuziler ise su döngüsünü uzun süre koruyan jakuzi tipleri olup bulundurduğu ozonlama sistemi sayesinde doldurulan suyun uzun süre bozulmadan kalmasını sağlar. Kontrol paneli aracılığıyla jakuzideki mevcut su istenilen sıcaklığa ayarlanır. Spa jakuziler, su ısıtma özellikleri ve su tazeliğini korumaları sayesinde istenilen her anda kullanıma hazırdır.

 

Jakuzi Nasıl Çalışır?

Jakuziler, suyu emen pompalar ve suyu püskürten jetlerin bir döngü halinde işleyişi ile çalışır. Spa jakuzi özelliğine sahip jakuziler, suyu ısıtma ve sıcak muhafaza etme özellikleri sayesinde su tasarrufu sağlayan modellerdir. Spa jakuzilerin çalışması için ortamda bir elektrik tesisatı olması yeterli olacaktır. 

 

Jakuzinin Çalışma Prensibi 

Jakuzi pompalama, ısıtma, masaj jetleri ve filtrasyon sistemlerinin birbiri ile uyum içinde işleyişi ile çalışır. 

 

Su Dolaşımı ve Pompa Sistemi

Jakuzideki pompalama sistemi suyun bir döngü içinde sürekli jakuzi içerisinde dolaşması sağlanır. Bu döngüde su hareketliliğini koruyarak ve filtrelemeden geçerek suyun temiz kalması sağlanır.
 

Isıtma Sistemi ve Termostat

Spa jakuzi türündeki jakuzilerde bulunan ısıtma sistemi sayesinde su 40 santigrat dereceye kadar istenilen sıcaklığa ısıtılabilir. Cihazda bulunan termostat ısıtıcıyı kontrol ederek suyun arzu edilen sıcaklıkta muhafaza edilmesini sağlar.

 

Masaj Jetleri ve Hidromasaj 

Jakuzide bulunan su ve hava jetleri, suyu ve hava kabarcıklarını basınçlı bir şekilde püskürterek kasları ve eklemleri gevşeten, rahatlatıcı bir masaj deneyimi sağlar. Özellikle spa jakuziler çok sayıda güçlü jete sahip olup sizlere gerçek bir hidromasaj keyfi tattıracaktır.

 

Filtrasyon Sistemi ve Su Temizliği 

Spa jakuzinin sahip olduğu filtrasyon sistemi sayesinde suda kir, döküntü ve saç gibi maddelerin birikmesi engellenir. Filtrelerin düzenli olarak temizlenmesi ve zaman zaman da değiştirilmesi tavsiye edilir. Suyun temiz kalması için filtrelemenin yanı sıra, su bakım ürünlerinin sudaki oranlarına dikkat etmek gereklidir.

 

Jakuzi Türleri 

Jakuziler; kullanılacağı mekana, kullanacak kişi sayısına, kullanıcının estetik zevkine ve bütçesine göre farklı türlere sahiptir. Kendinize en uygun jakuzi türünü bu kriterlere göre gömme jakuziler, açık ya da kapalı alan jakuzileri arasından seçebilirsiniz. 

 

Gömme Jakuziler

Gömme jakuziler, zemin seviyesine veya jakuziye özel olarak inşa edilmiş platformlara yerleştirilebilir. Bu tip jakuziler özellikle fiziksel engelliler ya da yaşlılar tarafından kullanım kolaylığı sunması bakımından tercih edilir. Aynı zamanda çevresine jakuziye şıklık katacak taş, ahşap ve seramik yüzey kaplamaları kullanılarak ortama daha estetik bir görünüm kazandırılabilir. 

 

Açık Alan Jakuzileri 

Dış mekan jakuzileri; spa jakuzi türünden olup istenilen sıcaklıkta suyunu muhafaza eden, filtreme ve ozonlama ile kendini temizleyebilen, hidromasaj özellikli modellerdir. Bu tip jakuziler, evinizin ya da otelinizin teras ya da bahçesinde açık havada hidroterapi deneyimini size sunar. Genellikle geniş kapasiteli olan bu modeller, sizlere aileniz ya da arkadaşlarınızla keyifli zaman geçirme imkanı tanır. 

 

Kapalı Alan Jakuzileri 

Kapalı alan jakuzileri dilediğiniz zaman doldurarak kullanabileceğiniz, su jetlerine sahip modellerdir. Hava koşullarından bağımsız oluşu ve düşük maaliyetleri gibi özellikleri ile kapalı alan jakuzileri özellikle bir ya da iki kişilik kullanımlarda tercih edilmektedir.

 

 

Jakuzi Nasıl Kullanılır?

Jakuzi, içerisine yeterli miktarda su doldurulduktan sonra 15-30 dakika boyunca keyifli bir şekilde kullanılabilir. Standart modellerde kullanım sonrası su tahliye edilirken, spa jakuziler suyu bozulmadan muhafaza ederler. 

 

Jakuzinin Doğru Kullanımı

Sıcak suyun ve hidromasajın şifalı gücünü sizlere tattıracak jakuzinizi düzenli bir şekilde kullanırken hazırlanma ve kullanım aşamasında temel bazı noktalara dikkat ederek jakuzi keyfinizi en kusursuz hale getirebilirsiniz. 

 

Jakuzinin Hazırlanması ve Doldurulması

Jakuziyi doldurmadan önce yüzeylerini uygun bir temizlik maddesi ile silin ve nemli bez ile durulayın. Eğer jakuziniz spa jakuzi özellikle bir jakuzi ise filtrelerinin temiz olduğundan emin olun. Ardından jakuzi jetleri 2-3 cm geçecek kadar suyla doldurun. Standart jakuzi modelleri her kullanımda yeniden doldurulması gereken modeller iken spa jakuziler gerekli su bakım ürünleri de kullanılarak doldurulan suyu 6 aya kadar bozulmadan muhafaza eder. 

 

Sıcaklık ve Süre Ayarları

Standart jakuzi modelleri su ısıtma özelliğine sahip olmadığı için kullanım öncesi istenilen sıcaklıkta su cihaza doldurulmalıdır. Spa jakuziler ise mevcut suyu kontrol paneli üzerinden 40 santigrat dereceye kadar seçilen herhangi bir sıcaklığa ısıtabilecek ve bu sıcaklıkta sizleri kullanıma hazır bekleyebilecek özelliktedir. Jakuzilerde 15-30 dakika zaman geçirmeniz tavsiye edilmektedir.

Etiketler: jakuzi nasıl çalışır, jakuzi kullanımı, jakuzi nasıl kullanılır
Eylül 10, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR