Jakuzi Ölçüleri ve Ebatları

Jakuzi ölçüleri ve jakuzi ebatları çeşitleri

Jakuzi satın almak isteyenler için doğru ölçüleri ve ebatları belirlemek, rahatlık ve işlevsellik açısından oldukça önemlidir. Ev, bahçe ya da balkon gibi çeşitli alanlara yerleştirilebilecek jakuzilerin ebatları geniş bir yelpazede sunulmaktadır. Hem estetik hem de kullanım kolaylığı açısından doğru boyutta bir jakuzi seçmek, uzun vadede sağlığınız ve konforunuz için etkili olacaktır.

 

Tek kişilik banyo jakuzilerinden 10 kişilik spa jakuzilere kadar birçok farklı jakuzi ölçüsü mevcuttur. Kendinize en uygun ebatlardaki jakuziyi seçerken jakuziyi kullanacağınız alanın özelliklerine ve jakuzinizden beklentilerinize göre en doğru kararı verebilirsiniz. 

 

Jakuzinin Ölçüleri

Jakuziler size keyifli bir  banyo deneyimi yaşatmanın yanı sıra kullanıldıkları mekanlara kattıkları estetik dokunuşlarla da dikkat çekerler. Estetik görünüm ve işlevsellik konusunda en iyiyi elde etmek için doğru jakuzi ölçüsünü belirlemek en önemli faktörlerden biridir. Doğru ölçülerde bir jakuzi, size maksimum düzeyde konfor, keyif ve banyo deneyimi sunar.

 

En doğru jakuzi ölçüsünü belirlemek için dikkat edilmesi gerekenleri şöyle sıralayabiliriz:

 

Banyo Alanı: Jakuzi ölçülerini seçerken, banyonuzun ölçülerini ve jakuzinin banyoda geleceği mevcut alanı göz önünde bulundurmalısınız. Küçük bir banyoya sahipseniz, tek kişilik ya da oval kompakt modelleri tercih etmelisiniz.

Kişi Kapasitesi: Kullanım amacınız ve beklentilerinize göre jakuzi ölçünüzü belirleyebilirsiniz . Aile kullanımına uygunluğunda ve daha fazla rahatlama için büyük ölçülü  modeller daha uygun olabilir.

Konfor ve İşlevsellik: Geniş bir alanda , büyük ölçülü bir jakuzide daha çok jet eşliğinde daha konforlu ve keyifli bir jakuzi deneyimi yaşarsınız.

 

Jakuzi ölçüleri, banyonuzun ölçüleri, ihtiyacınız  ve evinizdeki kişi sayısı göz önünde bulundurularak seçilmelidir. Eğer jakuzi seçiminde dikkat edilmesi gerekenleri göz önünde bulundurursanız, uzun yıllar keyifle kullanabileceğiniz bir ürüne sahip olabilirsiniz. Böylece banyonuza hem estetik hem de değer katarsınız.

Standart Jakuzi Ölçüleri

Standart jakuzi ölçüleri dendiğinde oval, yuvarlak, köşe ya da dikdörtgen gibi jakuzi modelleri arasında formuna göre en çok tercih edilen ve en rahat edilen jakuzi ölçüleri akla gelmektedir.

 

Oval jakuzilerde bu ölçüler 180x80cm, 120x80cm ya da 110x65cm olarak gösterilebilir.

Yuvarlak jakuzilerde en çok tercih edilen ölçüler ise 160x160cm ya da 180x180cmdir.

Köşe jakuzilerde standart ölçüler 140x140cm, 150x150cm ve 160x160cm olarak kabul edilebilir.

Dikdörtgen jakuzilerde 170x80cm, 180x90 ya da 120x180 gibi ölçüleri standart ölçü olarak kabul edebiliriz.

 

Küçük Jakuzi Ölçüleri

Küçük jakuzilerde kullanılan malzeme %100 dökme akrilik olmalı ve jakuzi jetlerinin yeterli sayıda,doğru konumlara yerleştirilmiş güçlü jetler olması önemlidir. İhtiyacınız doğrultusunda bu özelliklerde seçeceğiniz bir küçük jakuzi size beklediğiniz banyo keyfini yaşatacaktır. 

 

Genellikle küçük ölçekli jakuziler, 120 cm x 120 cm ila 160 cm x 160 cm arasında değişen ölçülere sahiptir. Bulunacağı mekanın özelliklerine göre ölçüleri ve modeli belirlenen küçük jakuziler dikdörtgen , kare ve yuvarlak gibi farklı şekillerde olmalarıyla farklı spa alternatifleri yaratırlar.

 

Orta Ölçekli Jakuzi Ölçüleri

Jakuziler, modern yaşamın getirdiği stres ve yorgunluğu atmak isteyenlerin evlerinde en sevdikleri ürünlerdir. Orta ölçekli jakuziler ise, standart evlerde bulunan banyolara sığabilen ölçüleriyle en çok tercih edilen jakuzi modelleridir. Çok geniş alanlara gerek olmaksızın lüks ve rahatlama sağlamak isteyenler için ideal bir seçenektir. Evde spa keyfi yaşamak isteyenler, bu jakuzileri tercih ederek hem konforlu hem de şık bir banyo alanına sahip olabilirler.

 

Orta ölçekli jakuziler , 160x160 cm ile 200x200 cm arasında değişen ölçülere sahiptir. Mekan özellikleri ve kişisel beğenilere göre kare ve dikdörtgen gibi farklı şekilleri tercih edilebilir.

 

Büyük Ölçekli Jakuzi Ölçüleri

Aynı anda birçok spa ve masaj keyfi ile dinlenme ve rahatlama sağlayan büyük ölçekli jakuziler, 3 ile 10 kişilik kapasiteleri ile evinizin, otelinizin ya da spa merkezinizin açık ya da kapalı alanında kullanabileceğiniz modellerdir.

 

Spa jakuzi modellerinin içinde kabul edilen büyük ölçekli jakuziler, 200x150 cm ile 280x200 cm arasına değişen ölçülere sahiptir. Büyük ölçekli jakuziler, 3 ile 10 kişi arasında değişen kapasitelerde olup kullanıcılara modele göre oturma ya da uzanma gibi farklı kullanım olanakları tanır. 

 

Büyük ölçekli jakuziler, spa jakuzi sınıfından kabul edildiği için sık sık su değişime ihtiyaç duyulmaz. 6 aya kadar gerekli kimyasallar kullanıldığı müddetçe suyu tazeliğini ve hijyenik durumunu ilk günkü gibi koruyacaktır. Büyük ölçekli jakuzilerde düzenli aralıklarla filtre değişimi yapıldığı müddetçe jakuzi sağlıklı bir şekilde kendini temizlemeye devam edecektir.

Jakuzi Türlerine Göre Ölçüler 

Jakuziler kullanılacakları yere, kullanacak kişi sayısına göre farklı ölçülere sahip olabilirler. Jakuzi satın alırken imkan ve ihtiyaçlarınıza göre farklı türler arasından size en uygun jakuziyi seçebilirsiniz. 

 

Jakuziler daire, kare, dikdörtgen, oval gibi farklı şekillerde tasarlanabilir. Bu tasarımlara göre jakuzi ölçüleri değişkenlik göstermektedir. Jakuziyi kullanacağınız alanın uygunluğuna göre jakuzinizin şeklini belirleyebilirsiniz. 

 

Tek Kişilik Jakuziler

Tek kişilik jakuziler kompakt tasarımları sayesinde küçük banyolarda da rahatlıkla kullanabilecek ölçülere sahiplerdir. Tek kişilik jakuziler; 105 ile 170 cm arasında değişen uzunlukları, 70 ile 90 cm arasında değişen genişlikleri ve 50 ile 70 cm arasında değişen derinlikleri ile küçük banyolar, oteller ve bungalovlarda kullanıma uygundur.

 

Çift Kişilik Jakuziler

Çift kişilik jakuziler; 170 ile 200 cm arasında değişen uzunlukları, 110 ile 170 cm arasında değişen genişlikleri ve 60 ile 75 cm arasında değişen derinlikleri ile geniş banyolarda, otellerde ve özellikle çiftler tarafından çokça tercih edilen bungalov tipi evlerde sıklıkla kullanılmaktadır. Geniş iç hacimleri sayesinde konforlu bir alan sunan çift kişilik jakuziler; sahip oldukları masaj jetleri, LED aydınlatmalar ve müzik sistemi ile jakuzi keyfinize keyif katacaktır.

 

Aile Jakuzileri 

4-6 kişilik kapasiteye sahip jakuziler sizlere ailece keyifli vakit geçirebileceğiniz bir ortam sunacaktır.  Dış mekanlarda kullanılmaya uygun olan ısıtmalı spa jakuzilerin 4-6 kişilik modelleri de aile jakuzileri arasında kabul edilmektedir.

 

Spa Jakuziler

Spa jakuziler, 200x150 cm ile 280x200 cm arasında değişen ölçüleri ve 3 ile 10 kişi arasında değişen kapasiteleri ile evlerin ya da otellerin açık veya kapalı alanlarında, spa merkezlerinde kullanıma uygundur. Spa jakuziler, sahip oldukları hidromasaj jetleri ve oturma ya da uzanmaya göre dizayn edilmiş farklı bölmeleri ile vücudunuzun çeşitli bölgelerine masaj yaparak kaslarınızın ve dolaşım sisteminizin sağlıklı çalışmasına olanak sağlar. Sahip oldukları ozonizer ve filtre sistemi ile spa jakuziler içindeki suyun uzun süre temiz kalmasına imkan tanır. Aynı zamanda spa jakuzilerinizde mevcut olan uzaktan da kullanabileceğiniz kontrol paneli ile suyu 40 santigrat dereceye kadar ısıtıp bu sıcaklıkta kullanıma hazır halde beklemesini, ses sistemini ve LED ışıklandırmaları da bu panel sayesinde kontrol edebilirsiniz.

Jakuzi Seçiminde Ölçülerin Önemi

Jakuzi satın alırken alacağınız jakuziyi nerede kullancağınıza, mevcut alanınızın uygunluğuna, jakuzinizden beklentilerinize ve bütçenize göre kendinize en uygun jakuzi ölçülerine karar verebilirsiniz.

 

Banyo ve Dış Mekanlarda Jakuzi Kullanımı

Banyo jakuzileri, minimalist tasarımları ve bir ya da iki kişilik kapasiteleri ile banyonuzda rahatlıkla kullanabileceğiniz jakuzilerdir. Banyo jakuzileri; hidromasaj, müzik sistemi, LED ışıklandırma gibi özelliklere sahip olarak da tasarlanabilir.

 

Dış mekan spa jakuzileri; 3-10 kişilik kapasiteleri, oturma ve uzanmaya göre farklı dizayn edilmiş bölmeleri ile aileniz ya da arkadaşlarınızla keyifli zaman geçirmek için uygundur. Dış mekan spa jakuzileri, güçlü hidromasaj jetleri ile sizlere eşsiz bir masaj keyfi sağlayacaktır.

 

Alan Gereksinimleri

Tek ya da çift kişilik banyo jakuzileri, genellikle 105x70 cm ile 200x170 cm arasında değişen ölçülere sahiptir. Aynı zamanda, banyo jakuzisinin çevresinde bakım ve temizlik için en az 30 cm boşluk bırakılması tavsiye edilmektedir. 

 

Dış mekan spa jakuzileri, çoğunlukla 200x150 cm ile 280x200 cm arasında değişkenlik gösteren ölçülerde olup, bakım ve temizlik için spa jakuzi etrafında en az 60 cm boşluk bırakılması idealdir. Aynı zamanda, spa jakuzinin çevresinde su kaynağı ve drenaj sistemi bulunması önem taşımaktadır.

 

Hem banyo jakuzileri hem de dış mekan spa jakuzilerinin suya karşı dayanaklı, sabit ve düz zeminlere yerleştirilmesi; ortamda güvenli bir elektrik tesisatının mevcut olması gerekmektedir.

 

Taşıma ve Kurulum Kolaylığı

Tek ya da çift kişilik banyo jakuzileri, hafif ve küçük oldukları için daha kolay taşınabilir. Dış mekan spa jakuzilerinin taşınması için montaj yapılacak alana göre forklift, palet arabası ve vinç gibi çeşitli ekipmanlar gerekebilir. 

 

Banyo jakuzileri ve dış mekan spa jakuzilerinin  kurulumundan önce ortamda elektrik ve su tesisatlarına güvenli bir erişimin sağlanmasına dikkat edilmelidir. Uygun şartların sağlandığı ortamda jakuziler kolaylıkla kurulabilir. Birçok banyo jakuzisi ve spa jakuzi modeli kendi kendine kurulabilecek niteliktedir.

Etiketler: jakuzi ölçüleri, jakuzi ebatları
Eylül 05, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR